Myanmar
Door: Rob en Piet
Blijf op de hoogte en volg Rob
07 November 2013 | Myanmar, Rangoon
Laatste avond (eergisteren) nog gegeten in "the Brass Monkey"
En gisteren dus aangekomen in Yangon, voormalig Rangoon in het voormalig Birma en het hedendaags Myanmar.
We hebben wat in de omgeving van hotel gewandeld en s'avonds gegeten in Le Planteur (luxe en volks met elkaar afwisselen dus) Het top restaurant van Myanmar en zelfs Azië (google het maar eens).
Het is hier weer heel anders dan elders in Azië, en voor mijn gevoel het minst ontwikkeld en minder makkelijk te bereizen dan India (voor de India kritici). Vriendelijke mensen maar een zooitje oké een gezellig zooitje. S'avonds na 23:00 is hier weinig te doen, en nagenoeg geen verlichting op straat. Maar tot die tijd lijkt de hele stad wel een grote markt, Best bijzonder dus
We waren rond 23:30 terug in het hotel.
Vanmorgen naar de belangrijkste attractie geweest van Yangon, de pagode!
*bron Wikipedia
De Schwedagonpagode is de grootste tempel van Myanmar. Deze kegelvormige, 98 meter hoge, met 50.000 kilo bladgoud en vele duizenden kostbare edelstenen bedektepagode bevindt zich op de heuvel Singuttara in een buitenwijk van Rangoon. Ze is één van de belangrijkste boeddhistische bedevaartsoorden ter wereld. Volgens de overlevering worden in de pagode acht haren bewaard van de laatste Boeddha, tezamen met relikwieën van drie van diens voorgaande incarnaties.
Met de bouw van de pagode werd begonnen in de 5e eeuw v.Chr. Sindsdien is het bouwwerk door aardbevingen vaak zwaar beschadigd, maar telkens weer herbouwd - een volgende versie door talrijke goud- en juwelengiften telkens groter en prachtiger dan de voorgaande.
Rond de pagode is een paviljoen met tientallen kleinere pagodes, tempels en beelden ontstaan. Ook de kleinere pagodes werden steeds mooier als ze na een aardbeving moesten worden herbouwd.
In één van de tempels bevindt zich een 15 ton zware klok. In 1824 wilden de Engelsen deze klok overbrengen naar Engeland, maar zij viel van boord in de rivier. Met bootjes en bamboestokken wisten de Birmanen haar weer uit het water halen.
Prachtig mooi, zie foto's
Daarna zijn we een uurtje gaan wandelen en bij een stalletje aan de straat heerlijke kip met lemongras chilli's en bassilicum gegeten.
Nu even op de hotelkamer om dadelijk onze wijk eens te verkennen.
Planning voor de komende dagen is nog niet duidelijk, we zien wel :-)
We hebben onze vaste taxichauffeur reeds gevonden, dus wellicht heeft hij wat suggesties.
Groet Rob en Piet
Http://robenpiet.waarbenjij.nu
07 November 2013 - 10:17
Conny Snellen:
Heel veel plezier in Birma,ik heb de foto's nog niet binnen gr -
07 November 2013 - 11:21
Connysnellen:
Wat een prachtige foto's Rob en Piet dank voor het zenden gr.xxx -
07 November 2013 - 13:47
Maya Kuus:
Wat is er veel te zien....een hele andere wereld daar. Geweldig dat we kunnen 'mee genieten' door de foto's en filmpjes die jullie met ons delen. Veel plezier en zie uit naar de volgende berichten. Groeten, Jozef en Maya. -
07 November 2013 - 19:02
Karin:
he pap en rob
je net aan de telefoon gehad en begrijp dat bereik daar moeilijk is en uit rob zn verslag over hoe het daar is begrijp ik dat wel....een heel nieuw avontuur birma ook voor jullie ff kijken hoe de dagen gaan verlopen ..de foto s zijn erg mooi,,, weer grote contrasten in zo n land he...veel nieuwe indrukken nou geniet morgen weer van een nieuwe dag samen in Birma groetjes Carlo en Karin